میوه یکی از محصولاتی است که سرشار از انواع ویتامینها و قندهای مفید برای بدن میباشد.
برای خشک کردن میتوان از انواع میوههای فصلهای مختلف استفاده کرد، از جمله سیب، به، موز ،آناناس و…
میوه خشک یکی از میان وعدههای سالم و بسیار مغذی میباشد که میتوان از آن به عنوان میان وعده سالم و مغذی برای کودکان، بزرگسالان و افراد مسن استفاده کرد.
افرادی که معده ضعیف دارند و نمیتوانند میوه خام مصرف کنند میتوانند از خشک شده میوهجات و صیفیجات استفاده کنند زیرا معده میتواند راحتتر آن را هضم کند که شما عزیزان میتوانید میوه خشک را به صورت خانگی در خانه تهیه کنید و از آن به عنوان میان وعده و تغذیه مناسب برای فرزندان خود حتی در مدرسه استفاده کنید.
شما در قدم اول میتوانید میوههای سالم و مقوی انتخاب کنید.
در ادامه مقاله از گروه فنی مهندسی حفیظی ، قصد داریم نحوه خشک کردن میوه در خانه را آموزش دهیم تا پایان مقاله در کنار ما بمانید.
💠روش اول
خشک کردن میوه و سبزیجات با دستگاه خشک کن خانگی حفیظی مدل رستا
در این روش میتوانید از دستگاه خشک کن خانگی حفیظی مدل رستا استفاده کنید که یک روش بسیار آسان مناسب برای خشک کردن میوهجات است که در کسری از زمان میتوانید به نتیجه دلخواهتان برسید.
- مرحله اول: میوه مناسبتان را تهیه کنید.
در قدم اول باید میوههایی را انتخاب کنید که برای خشک کردن مناسب باشد در ضمن نمیتوان همه میوهها را انتخاب کرد.
باید میوههایی را انتخاب کنید که نارس یا بیش از حد رسیده نباشند.
حتی از میوههای خیلی رسیده میتوان لواشک تهیه کرد.
حتی میتوان از میوههایی که صرفه اقتصادی دارند کسب درآمد کنید.
شما عزیزان میتوانید از انواع میوهجات، صیفی جات و سبزیجات با تولید متنوع محصولات خشک آن به درآمد عالی برسید مثلاً میتوانید آنها را به صورت ورقه ورقه و حتی به صورت حبه میوه تولید کنید و در بستهبندیهای زیبا و شکیل حتی بستهبندیهای ساده به بازار عرضه کنید. - مرحله دوم :میوههای رسیده و سالم را انتخاب کنید.
چون میخواهید یک میان وعده سالم و مغذی داشته باشید باید از میوهها و سبزیجاتی استفاده کنید که کاملاً سالم باشند و میوههایی که نرسیده و یا خراب شدهاند استفاده نکنید چون ارزش غذایی ندارند.
میوههایی که خیلی رسیده باشند قند زیادی دارند و از خشک شدن آن جلوگیری میکند.
همانطور که قبلا ذکر شد می توان از میوههای خیلی رسیده به عنوان لواشک استفاده کرد که حتی میتوان لواشک تهیه شده را در دستگاه خانگی حفیظی مدل رستا خشک کرد. - مرحله سوم: میوههای انتخابی و سالم خود را برای شست و شو آماده کنید.
آنها را از هر نوع آلودگی تمیز کرده و کاملاً آنها را شست و شو دهید و از آبکش برای آبگیری آنها استفاده کنید. - مرحله چهارم: اسلایس میوهها
تمامی میوهها را بر اساس سلیقه دلخواه خود برش دهید.
برای برش میوهها از چاقو استفاده کنید یا اگر مقدار میوهها زیاد باشد از اسلایسرهای دستی استیل حفیظی استفاده کنید.
بعضی از میوهها که آب فراوان دارند مثل آلو و انگور را در آب در حال جوش بریزید و به مدت چند ثانیه بماند و سریع آنها را خارج کنید که سوراخهای ریزی روی سطح میوهای ایجاد شود و باعث خشک شدن سریع میوهها گردد.میوههایی مثل پرتقال، سیب ،موز ،کیوی و …را به اندازههای دلخواه برش بزنید مثلاً میتوانید به ضخامتهای سه میل، ۵ میل و…برش زده که راحتتر خشک شوند.
برای میوههایی مثل هلو، زردآلو و… که هسته دارند اول هسته آنها را جدا کرده و با فشار کمی به وسط آن میوهها را آماده برای خشک کردن کنید.
- مرحله پنجم :انتقال برش میوهها به سینی دستگاه میوه خشک کن خانگی حفیظی مدل رستا
سینیهای دستگاه خشککن را خارج کرده توریهای نسوز که توسط شرکت حفیظی به شما هدیه داده شده را کف سینیها پهن کرده و تمام میوههای اسلایس شده را روی سینیها بچینید و با کمی فاصله از هم آنها را قرار دهید.
نکته قابل ذکر این است که اگر لواشک تولید کردید میتوانید آنها را در سینیهای شیرینی بریزید و داخل دستگاه روی سینیها قرار دهید چون این سینیها نسوز بود و اتفاقی برای آنها نمیافتد که این مورد کاملاً اقتصادی و به صرفه است. - مرحله ششم: قرار دادن سینیها در دستگاه میوه خشک کن خانگی حفیظی مدل رستا
در این مرحله تمام سینیها را در دستگاه قرار داده درب دستگاه را میبندیم و آن را روشن میکنیم.
توجه داشته باشید که دستگاه را حدود ۱۵ دقیقه از قبل روشن کرده و طبق آموزشهایی که به شما داده میشود دستگاه را راهاندازی کنید.
نکته دیگر این است که میوههای مختلف در مدت زمانهای مختلف خشک میشوند و شما نباید همه میوهها را در یک مدت زمان برای همه در نظر بگیرید.
در حین خشک شدن میوهها در دستگاه، میوهها را چک کنید که وقتی چروکیده شدند طوبت آنها تمام شده و میتوان آنها را از دستگاه خارج کرد.
میوهها وقتی به صورت لاستیک منعطف درآمدند میتوان آنها را استفاده کرد و در ظروف مناسب قرار دهید و نوش جان کنید.
مدت زمان لازم برای خشک کردن میوه در دستگاه خشک کن خانگی حفیظی مدل رستا در مدت زمان مختلف خشک میشوند که در ادامه به آن میپردازیم:
- آلو :۶ الی ۱۳ ساعت (بستگی به نوع آلوی استفاده شده دارد)
- هلو: ۵ ساعت
- سیب: ۵ ساعت
- انگور :۸ الی ۱۰ ساعت
- پرتقال :۴ الی ۵ ساعت
- سبزیجات: ۳ ساعت
- پیاز :۳ الی ۴ ساعت
- گوجه: ۵ الی ۶ ساعت
💠روش دوم :
خشک کردن میوه روی بخاری یا پکیج (شوفاژ)
اکثر افراد روشهای سنتی و راحت را انتخاب میکنند.
برای شروع کار میوههای مورد نظر خود را انتخاب کنید و پس از شست و شو و تمیز کردن میوهها که در قسمت قبل توضیح داده شد که چگونه میوهها و محصولات خود را تمیز کرده و پس از آن، آنها را اسلایس کنید و بعضی از میوهها مانند انگور و آلو باید در آب جوشیده به مدت چند ثانیه بماند تا باعث بهتر خشک شدن آنها شود که در روش قبل به صورت کامل توضیح داده شد.
در مرحله بعدی که میوهها را آماده کردید، یک فویل آلومینیومی را بردارید و به اندازه سطح مورد نظر برش بدهید و روی شوفاژ یا بخاری پهن کنید توجه داشته باشید که حرارت کم باشد که محصول را نسوزاند.
بعد از آن میوهها را روی سطح بچینید و پس از چند ساعت و حتی بعضی از محصولات ممکن است طی یک الی دو روز زمان برای خشک شدن لازم داشته باشند دقت داشته باشید که میوهها وقتی چروکیده و پلاستیکی منعطف شدند آنها را بردارید و در یک ظرف مورد نظر نگهداری کنید و حتی آنها را در ظروف بسیار زیبا چیده و نوش جان کنید.